Inzichten en Tips om de Feestdagen goed door te komen.


Besef je het volgende:

Besef dat ruim 80% van wat je voelt niet van jou is.


Besef je dat de kans op overprikkeling aanwezig is als je met grote groepen mensen samen komt.

Als het druk is en je onbewust bent van je persoonlijke ruimte en je gaat in die staat shoppen voor cadeautjes en het kerstdiner, je gegarandeerd oververmoeid thuis gaat komen.


Je valkuil kan zijn dat je deze dagen het iedereen naar de zin wilt maken en alles wilt regelen waardoor je jezelf compleet vergeet. Denk hierom.


Hoe kan je dit voorkomen?

Als jij je er bewust van gaat worden dat jouw antennes wijd openstaan, en dat je zo alles opneemt van de buitenwereld, positieve en negatieve dingen.

 

Als jij je er bewust van wordt dat een ander zich oplaadt met jouw energie. Hierdoor loop je leeg, weg energie, hallo overprikkeling.

 

Als je open staat en je energie naar buiten is gericht, dan ben je kwetsbaar en gevoelig voor overprikkeling.

 

Zaak is dus dat je je aandacht bij jezelf houdt en je bewust gaat worden van je energieveld.

Je energieveld, ook wel je aura, is jouw persoonlijke zone en dat is het veld om je heen van ongeveer een armlengte lang en dit rondom.

 

Hier komt alles bij je binnen en heeft invloed op jou.Leer te voelen als je overprikkeld raakt, zodra je dit constateert is het zaak dat je je aandacht op je binnenste richt. Zo kan je het stoppen.


Van te voren afschermen.

Trek iets om je heen waar anderen niet in kunnen komen en waar je energie niet uitloopt.

 

 

Dat is een hele simpele maar effectieve manier om jezelf te beschermen, jezelf “afsluiten” of afschermen.


 

Ik zet mijzelf altijd in een dikke bubbel, een soort stevige zeepbel, dit visualiseer ik. Vanuit de grond trek ik een doorzichtige koepel om mij heen die boven mijn hoofd dicht gaat.

 

Hierdoor kan de energie  niet weglekken en bescherm je jezelf tegen indringende prikkels en energieën van buiten af, 2 vliegen in 1 klap. Visualiseer dit dus voordat je naar die Kerst borrel of dat familie dinertje gaat.


Raak je toch overprikkeld geraakt? Trek je dan even terug.

Zoek een plekje op waar je even alleen kan zijn zodat je de aandacht weer op jezelf kan richten.

Neem tijd voor jezelf omdat het noodzakelijk is om de prikkels van buitenaf te elimineren om weer in balans te komen. Ga even cocoonen, adem even een paar keer diep in en uit zodat je daarna weer naar buiten kan keren.

        

Ik hoop dat dit je helpt de feestdagen prettig door te komen en je kan genieten van alles wat het ook brengt zoals gezelligheid en hopelijk heel veel plezier!

 

Ik wens je rust & balans, inzichten en bewustzijn voor 2020 en dat je maar je mooiste leven mag gaan leven!

 

 

Lieve groet Inge